ועדת האתיקה של מחוז תל אביב הגישה ערעור על העונש שהוטל על עו”ד אייל בסרגליק, בטענה כי העונש המקל שנגזר עליו “לא רק שאינו מרתיע עבריינים, אלא אף משמש להם גורם מעודד”. כך פורסם לאחרונה בכאן רשת ב’.
לפי הפרסום, עו”ד בסרגליק הורשע בחודש שעבר בעבירות של עיכוב מסמכים והפרת חובת נאמנות. מדובר במקרה שבו לקוחה שלו ביקשה להחליפו בשל חוסר שביעות רצון מהייצוג המשפטי. בתגובה, דרש ממנה בסרגליק לשלם את מלוא שכר הטרחה וסירב להשיב לה את תיק המסמכים המשפטיים שלה.
הסיטואציה הסלימה כאשר עו”ד בסרגליק אף הגיש תביעה משפטית נגד הלקוחה לשעבר – הליך שעדיין מתנהל נגדה וגרם לה, לפי הדיווח, להתמוטטות נפשית.
בעקבות ההרשעה, בית הדין המשמעתי הטיל על עו”ד בסרגליק עונש הכולל:
ועדת האתיקה רואה בעונש זה כקל מדי ואינו הולם את חומרת העבירות, ודרשה במקור השעיה על תנאי – עונש משמעותי יותר שהיה מגביל את יכולתו של בסרגליק לעסוק במקצוע עריכת הדין במקרה של הפרה נוספת.
שמו של עו”ד בסרגליק, שהיה מועמד לראשות לשכת עורכי הדין, עלה לכותרות גם בהקשר למקרה אחר – לפי הפרסום, הוא גבה סכום גבוה במיוחד מאלמנתו של יורי וולקוב, שנרצח במעבר חצייה בחולון, וסירב בתחילה להחזיר את הכספים.
הערעור של ועדת האתיקה מעלה שאלות חשובות לגבי האכיפה האתית בקהילה המשפטית בישראל. האם העונשים המוטלים כיום על עורכי דין המפרים את כללי האתיקה מספיקים כדי להרתיע ולשמור על רמה מקצועית נאותה? הערעור מצביע על כך שלדעת הוועדה, המערכת הנוכחית אינה מספקת מענה הולם לעבירות אתיות משמעותיות.
ההחלטה בערעור תהווה תקדים חשוב בנוגע להתייחסות המערכת המשמעתית לעבירות של עיכוב מסמכים והפרת אמון לקוחות – עבירות שפוגעות באופן ישיר בציבור הנזקק לשירותים משפטיים.