משטרת ישראל תפצה עו"ד נתי רום ב-30 אלף ש"ח בעקבות מעצר לא חוקי

מעצר, פלילי
אילוסטרציה

הישג משפטי לארגון חוננו: בית משפט השלום בבאר שבע אישר הסדר פשרה שיפצה את עו"ד נתי רום על מעצר שווא כשהגיע לתחנת המשטרה לייצג עצורים

בית משפט השלום בבאר שבע נתן תוקף של פסק דין להסדר פשרה לפיו משטרת ישראל תפצה את עו"ד נתי רום מארגון חוננו בסכום של 30,000 שקלים. הפיצוי ניתן בעקבות תביעה שהגיש עו"ד רום נגד שוטרי תחנת נתיבות, שעצרו אותו באופן לא חוקי למשך כשלוש שעות.

זכויות עורכי דין הופרו במהלך ייצוג קטינים

התביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד מנשה יאדו, תיארה אירוע חמור שהתרחש ב-5.3.24, כאשר עו"ד רום הגיע לתחנת המשטרה בנתיבות כדי להעניק ייעוץ משפטי לשבעה קטינים שנעצרו במהלך מחאה במעבר כרם שלום. למרות שעו"ד רום תיאם את הגעתו מראש עם קצינה בתחנה, הוא נאלץ להמתין שעה שלמה לפגישה עם העצורים.

במהלך ההמתנה, זיהה עו"ד רום קטינה בת 14 שיצאה בליווי שוטר לשירותים. כשניגש אליה והזכיר לה את זכותה לשמור על זכות השתיקה עד לפגישה עמו, הגיב השוטר בצעקות ודרש ממנו לצאת מהתחנה.

הסלמה לא מוצדקת הובילה למעצר

בכתב התביעה תואר כיצד עו"ד רום ניסה להרגיע את המצב ויצא מהתחנה, אך השוטרים המשיכו בהסלמה ודרשו ממנו לצאת גם מחצר התחנה. כאשר ביקש לדעת על מה יעוכב, נאמר לו כי הסיבה היא "אי ציות לשוטר".

לאחר שהושב לתחנה כמעוכב, דרשו ממנו השוטרים למסור את הטלפון שלו. עו"ד רום הסביר כי אין סמכות ליטול טלפון ממעוכב, ובתגובה השוטרים החליטו לעצור אותו.

המצב החמיר כאשר עו"ד רום לא רק נעצר, אלא אף הוכנס לתא מעצר ונערך עליו חיפוש במהלכו נלקח ממנו כסף שהיה ברשותו.

עו"ד יאדו: "הליך מייגע נחסך"

עו"ד מנשה יאדו, שייצג את רום בתביעה, ציין כי הסדר הפשרה חסך הליך משפטי ממושך והביע תקווה ש"אירועים כאלה לא יישנו."

עו"ד נתי רום הגיב להסדר הפשרה באומרו: "אסור להשלים עם הפרת זכויות אדם בסיסיות על ידי משטרת ישראל. אני שמח שבמקרה הזה המדינה הבינה את הטעות וחסכה הליך מייגע בבית המשפט. זכויות אזרח הן לא מותרות. לא נירתע ונמשיך להגן על זכויות אדם בכלל וזכויות קטינים בפרט."

השלכות רחבות למקצוע עריכת הדין

פסק הדין מהווה תקדים חשוב בהגנה על זכויות עורכי דין במהלך מילוי תפקידם. התשלום המשמעותי של 30,000 שקלים עבור מעצר של שלוש שעות בלבד (כ-10,000 שקלים לשעת מעצר) מעביר מסר ברור לרשויות אכיפת החוק בדבר חומרת הפגיעה בעורכי דין במהלך מילוי תפקידם.

המקרה מדגיש את החשיבות שבהכרת זכויות עורכי הדין והעצורים, ואת הנחישות הנדרשת בעמידה על זכויות אלה, גם כאשר הדבר עלול להוביל לעימות עם רשויות האכיפה.

הצלחתו של ארגון חוננו להשיג פיצוי משמעותי עבור אחד מעורכי הדין שלו מחזקת את המסר כי הפרת זכויות במסגרת הליכי אכיפת החוק עשויה לגרור תביעות אזרחיות ופיצויים כספיים ניכרים.

Share:

ייעוץ משפטי אונליין חינם, יש דבר כזה?

ייעוץ משפטי אונליין חינם, יש דבר כזה?

עם התמשכות המלחמה והמשבר הכלכלי המתרחב, יותר ישראלים מוצאים את עצמם בצומת דרכים משפטית ללא יכולת לממן ייעוץ משפטי. שירותי ייעוץ משפטי מקוון חינם הופכים

יש לכם ידיעה מעולם המשפט? מיזוג במשרד? כתבו לנו office@zarubinski.co.il