עורך דין עמירם אלקובי מציג: כך נמחקו 94% מחובות לקוחו בהליך חדלות פירעון

עורך דין נדל"ן מקרקעין | אילוסטרציה
אילוסטרציה

הישג משפטי דרמטי: חייב שקע בחובות של 3.5 מיליון שקל, אך בזכות ייצוג משפטי מקצועי יידרש לשלם רק 204,000 שקל בפריסה נוחה על פני חמש שנים

בית משפט השלום בבאר שבע אישר לאחרונה הסדר חוב תקדימי שהושג על ידי עו"ד עמירם אלקובי, במסגרתו יחויב לקוחו לשלם רק כ-6% מסך חובותיו העצומים. מדובר במקרה יוצא דופן בנוף הליכי חדלות הפירעון בישראל, שבו הצליח עורך הדין להביא למחיקת חובות בהיקף של למעלה מ-3.2 מיליון שקל, מתוך כ-3.5 מיליון שקל חובות כוללים.

ההסדר החריג, שאושר על ידי השופט ירון גולן, מהווה דוגמה מובהקת לאופן שבו ייצוג משפטי מיומן יכול להוביל לתוצאות משמעותיות עבור חייבים המבקשים לפתוח דף חדש בחייהם הכלכליים. עו"ד אלקובי, המתמחה בתחום חדלות הפירעון, הצליח לנווט את התיק המורכב למרות נסיבות מחמירות, לרבות העובדה שמדובר בהליך חדלות פירעון שני של לקוחו.

נקודת המפנה המשמעותית בתיק התרחשה בחודש ינואר האחרון, כאשר הנאמן הודיע כי הצעת החייב, שגובשה בסיוע עורך דינו, מקובלת עליו ועל הממונה על הליכי חדלות פירעון. ההצעה כללה תשלום של 204,000 שקל בפריסה נוחה של 60 תשלומים חודשיים, כאשר כל תשלום עומד על 3,400 שקל בלבד. חשוב לציין כי מדובר בסכום שמהווה שבריר מחובותיו המקוריים של החייב, שהסתכמו בכ-3.5 מיליון שקל.

"כושר הניווט המשפטי של עו"ד אלקובי בתיק מורכב זה ראוי לציון", מציין גורם מקצועי המכיר את התיק. "יש כאן הישג משמעותי במיוחד לאור העובדה שמדובר בהליך חדלות פירעון שני, לאחר שההליך הראשון בוטל בשל התנהלות חסרת תום לב וצבירת מחדלים מצד החייב".

ההיסטוריה המשפטית של החייב אכן מוסיפה נופך מיוחד להישג. ביולי 2019 בוטל הליך חדלות פירעון קודם שנפתח בעניינו בשל התנהלות בעייתית מצדו. רק כעבור כארבע שנים, ביוני 2023, ניתן לבקשת החייב צו לפתיחת הליך חדלות פירעון חדש. התקווה הייתה שהפעם יזכה לשיקום כלכלי אמיתי שיאפשר לו לפתוח דף חדש, תוך הפחתה משמעותית של נטל החובות.

במסגרת ההליך הנוכחי, אושרו תביעות חוב של נושי החייב בסכום מצטבר של 3,423,215 שקל. בנוסף, קיימת תביעה נוספת בסך 81,661 שקל שטרם הוכרעה. בהליכים בבית המשפט, גולל החייב את סיפור הסתבכותו הכלכלית שהחלה במהלך נישואיו הקודמים. כיום, לדבריו, הוא מתגורר עם בת זוגו הנוכחית בדירה הרשומה על שמה, כאשר ביניהם קיימת הפרדה רכושית מלאה – עובדה שהייתה רלוונטית להליך.

אסטרטגיית ההגנה של עו"ד אלקובי התמקדה בהגשת הצעה לתכנית פירעון שתהיה מקובלת על כל הצדדים. בינואר האחרון הגיש החייב, באמצעות עורך דינו, הצעה לתוכנית פירעון, שעל פיה יעשיר את קופת הנשייה ב-204,000 שקל בפריסה ל-60 תשלומים, ובתמורה יקבל הפטר.

פריצת דרך משמעותית בתיק נרשמה במפתיע ארבעה ימים בלבד לאחר הגשת ההצעה, כאשר הנאמן הודיע שההצעה מקובלת עליו ועל הממונה, זאת בכפוף להשלמת מסמכים הקשורים בחברה שבה מועסק החייב, אשר לבת זוגו יש בה מניות.

בהודעה נוספת שהגיש הנאמן לבית המשפט לפני כשבועיים, חזר על עמדתו שלפיה אין לו התנגדות למתן צו שיקום כלכלי במסגרת התוכנית שהציע החייב. יחד עם זאת, הנאמן סייג את הסכמתו בכך שיישמרו זכויותיו להגיש "כל בקשה בעניין רעיית היחיד ונכסים הרשומים על שמה". בין לבין מסר הנאמן כי חלק מהמסמכים הקשורים בחברה טרם נמסרו לו.

השופט גולן, שדן בתיק, החליט לאמץ את הסכמת הצדדים וכתב בהחלטתו: "גובה צו התשלומים משקף את פוטנציאל הכנסותיו של היחיד, ואורך התקופה את מחדליו". בהתאם לכך, קבע השופט כי החייב יקבל הפטר אם ישלם 204,000 שקל ב-60 תשלומים שווים של 3,400 שקל כל אחד.

כחלק מפסק הדין, השופט גולן הזהיר את החייב שאם לא יעמוד בתנאים הכלליים של תוכנית השיקום, הוא עלול למצוא את הליך חדלות הפירעון מבוטל במהירות, ואת עצמו חוזר לבוץ החובות. הדגש המרכזי היה על החובה להעביר לקופת הנשייה כל נכס שיגיע לידי החייב במהלך תקופת השיקום, לרבות ירושה, כאשר עד להעברתו ייאסר עליו לבצע בנכס פעולה כלשהי.

מנגד, הבהיר השופט, שאם וכאשר יעמוד החייב בהצלחה בתוכנית הפירעון – יוכל לפנות בתום תקופת התשלומים לממונה לצורך קבלת הפטר מלא מחובותיו.

"המקרה הזה מדגים את החשיבות של ייצוג משפטי איכותי בהליכי חדלות פירעון," מסביר מומחה בתחום. "המחוקק הישראלי אמנם הקל על חייבים בשנים האחרונות במסגרת רפורמת חדלות הפירעון, שמטרתה לאפשר 'מחיקת חובות' והזדמנות שנייה, אך עדיין נדרשת מומחיות רבה כדי לנווט בהצלחה הליך כה מורכב, במיוחד כאשר מדובר בחייב שכבר כשל בעבר".

ההחלטה בתיק זה מהווה תקדים מעניין עבור עורכי דין העוסקים בתחום חדלות הפירעון, ועשויה לשמש כמודל לתיקים דומים בעתיד. עורכי דין המתמחים בתחום יכולים ללמוד מהמקרה כיצד לנהל משא ומתן אפקטיבי עם נאמנים ועם הממונה על הליכי חדלות פירעון, במטרה להשיג את התוצאה המיטבית עבור לקוחותיהם.

חשוב לציין כי בצד הנושים בתיק זה עמדו עו"ד סיגל חביב, שייצגה את הממונה על הליכי חדלות פירעון, ועו"ד אהוד שמואל ששימש כנאמן. שיתוף הפעולה בין כל הגורמים המעורבים – החייב, עורך דינו, הנאמן והממונה – הוא שאפשר להגיע להסדר יוצא דופן זה, שמאפשר לחייב לפתוח דף חדש בחייו הכלכליים.

לסיכום, הישגו של עו"ד אלקובי בתיק זה מדגיש את הערך המוסף שמביא ייצוג משפטי מקצועי ומנוסה בתחום חדלות הפירעון. ההצלחה במחיקת 94% מחובות לקוחו, למרות עברו הבעייתי בהליך חדלות פירעון קודם, מהווה עדות לחשיבות של בחירת עורך דין בעל מומחיות ספציפית בתחום מורכב זה. עבור החייב, מדובר בהזדמנות אמיתית לשיקום כלכלי ולהתחלה חדשה, כפי שמתכוון חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי להעניק לחייבים בישראל.

Share:

יש לכם ידיעה מעולם המשפט? מיזוג במשרד? כתבו לנו office@zarubinski.co.il